rishi-sunak-skasuvav-zustrich-iz-hretskym-kolehoiu-cherez-skulptury-parfenona

Ріші Сунак скасував зустріч із грецьким колегою через скульптури Парфенона

 • 29174 переглядiв

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак скасував зустріч з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом після того, як останній назвав скульптури Парфенону в Британському музеї "вкраденими" і зажадав їх повернення.

Британський прем'єр Ріші Сунак скасував зустріч з грецьким колегою Кіріакосом Міцотакісом після інтерв'ю, де той назвав мармурові скульптури, що зберігаються в Британському музеї, вкраденими. Про це інформує Euronews, пише УНН.

Деталі

Між Великою Британією та Грецією вибухнув дипломатичний скандал. Британський прем'єр Ріші Сунак скасував заплановану на вівторок зустріч зі своїм грецьким колегою Кіріакосом Міцотакісом.

Зазначається, що причиною цьому стало інтерв'ю яке на передодні дав Кіріакос Міцотакіс, в якому він назвав мармурові скульптури Парфенона, що зберігаються в Британському музеї, вкраденими й зажадав повернути їх назад.

До відома

Скульптури вивезли з Греції британським дипломатом графом Елгіном на початку XIX століття. Приблизно половина мармурових робіт, що збереглися, знаходиться в Лондоні, а решта - у спеціально побудованому музеї під Акрополем в Афінах.

Доповнення

Міцотакіс порівняв поділ скульптур із розрізанням "Мони Лізи" навпіл - зауваження, яке викликало обурення британського уряду.

У понеділок представник Сунака зайняв жорстку позицію, заявивши, що уряд Великобританії "не планує змінювати свій підхід, і, вважає, що (Британський) музей – це правильне місце" для мармурових скульптур.

Вони були придбані свого часу на законних підставах, і згідно із законом належать піклувальникам музею. Ми підтримуємо цю позицію і не плануємо змінювати закон, який її регулює,

- сказав речник Макс Блейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сунак зазнав серйозного удару через рішення суду про мігрантів перед прийдешніми виборами у Британії

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО впевнений у продовженні підтримки України з боку США

     • 35385 переглядiв

    На Харківщині водій на кросовері на смерть збив двох військових

     • 23646 переглядiв