ukenru
rishennya-daniyi-pro-dozvil-na-pivnichniy-potik-2-posilyuye-rosiyu-zelenskiy

Рішення Данії про дозвіл на "Північний потік-2" посилює Росію - Зеленський

 • 10617 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення Данії підтримати будівництво газопроводу "Північного потоку – 2" посилює Росію і послаблює Європу. Про це він заявив на брифінгу з Генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Йєнсом Столтенбергом після засідання Комісії Україна-НАТО, що проходить у Києві, передає кореспондент УНН.

"Ви знаєте, ми з вам розуміємо, що це не просто питання будування "Північного потоку - 2" і не тільки питання енергетичної безпеки - це питання геополітичне. Тому, я вам скажу відверто - це посилює Росію і послаблює Європу. Це моя точку зору і нашого уряду", - відповів Зеленський, відповідаючи на питання журналіста, якою буде відповідь України на вчорашнє рішення Данії дозволити будівництво газопроводу "Північний потік - 2" у своїх територіальних водах.

За словами Зеленського, він особисто і уряд були готові до такого рішення зі сторони Данії.

Нагадаємо, 30 жовтня Датське енергетичне агентство дало дозвіл на будівництво ділянки газопроводу “Північний потік - 2”, що проходить по континентальному шельфу Данії в південному сході від острова Борнхольм в Балтійському морі.

Раніше УНН повідомляв, що у Росії задоволені рішенням Данії дозволити будівництво газопроводу “Північний потік - 2” у своїх територіальних водах.

Українські Національні Новини

Політика