ukenru
richnitsya-pozhezhi-na-artskladakh-u-kalinivtsi-do-vidpovidalnosti-prityagnut-desyatki-posadovtsiv

Річниця пожежі на артскладах у Калинівці: до відповідальності притягнуть десятки посадовців

 • 9709 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. До відповідальності за фактом пожежі на військових складах у Калинівці Вінницької області будуть притягнуті кілька десятків посадовців. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу, передає УНН.

"Уже сьогодні я можу офіційно заявити, що всі можливі і неможливі порушення і безпеки – в тому числі, і пожежної, доступу, охорони, були там порушені. Що до відповідальності – до неї будуть притягуватися декілька десятків посадових осіб", - зазначив генпрокурор.

За його словами, слідство за фактом вибухів добігає кінця. Воно залежить від швидкості проведення експертиз. Також він зазначив, що ГПУ позбавлена права загального нагляду, отже, перевірки військових складів вона не проводила.

При цьому він зазначив, що на засіданні Ради нацбезпеки було прийнято рішення про передислокацію складів, при чому на це були виділені відповідні кошти.

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року, близько 22:00 на військових складах населеного пункту Калинівка, що на Вінниччині, сталася пожежа.

У ЗСУ повідомили, що пожежа охопила 10% площі військового арсеналу на Вінниччині.

Пожежу на військових складах у Калинівці кваліфікували як диверсію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП