ukenru
rf-zvernulasya-do-mizhnarodnikh-struktur-cherez-spravu-ria-novosti-ukraina

РФ звернулася до міжнародних структур через справу "РИА Новости-Украина"

 • 10422 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Росія висловлює протест у зв'язку з ситуацією навколо інформаційного порталу "РИА Новости-Украина" і звернулася до міжнародних структур за допомогою в її врегулюванні. Про це під час брифінгу в анексованому Криму заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНН.

"Ми висловлюємо рішучий протест у зв'язку з рейдом українських силовиків щодо "МИА "Россия сегодня". Міністерство закордонних справ оперативно опублікувало відповідний коментар і заяву, звернулася до міжнародних структур, які повинні чітко і однозначно висловити несприйняття подібноъ поведінки України і вимагати, щоб журналіст був звільнений, а щодо інших журналістів більше не приймалися такі силові дії", - сказала вона.

За словами Захарової, російська сторона буде робити все, щоб громадянин РФ був звільнений, а щодо інших представників ЗМІ та російських громадян "таких акцій більше не відбувалося".

Раніше в СБУ повідомили, що керівнику інформаційного ресурсу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у вчиненні злочину. Він був затриманий згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Керівнику "РИА Новости-Украина" обиратиме запобіжний захід суд у Херсоні. Прокуратура наполягатиме на арешті керівника "РИА Новости-Украина".

Як повідомляв УНН, 15 травня Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина".

У СБУ повідомили, що спецслужба викрила мережу підконтрольних РФ медіаструктури, які використовувалися країною-агресором в рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Генпрокурор Луценко розповів деталі справи щодо "РИА Новости-Україна".

Українські Національні Новини

Політика