rf-znovu-vigadala-noviy-feyk-pro-pidgotovku-ukrayini-teraktu-na-zaes

рф вигадала новий фейк про підготовку України теракту на ЗАЕС

 • 541184 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Російські пропагандисти намагаються знову звинуватити Україну у підготовці до вчинення теракту на Запорізькій АЕС. Проте це - черговий фейк рф. Повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Цитата

«Брехня: Україна готується вчинити теракт на ЗАЕС, про це свідчить встановлення в Києві додаткових датчиків для вимірювання радіаційного фону, а також те, що ЗСУ відпрацьовують повноцінний сценарій провокації проти Запорізької АЕС. Таку інформацію поширюють росЗМІ», - йдеться в повідомленні.

В Центрі стратегічних комунікацій повідомляють, що у Києві дійсно встановили додаткові датчики – для того, аби надавати тисячам користувачів застосунку «Київ цифровий» інформацію про стан повітря.

«Це обладнання позбавляє рф можливості використати ядерну зброю в режимі інкогніто. Якщо катастрофа станеться, то за допомогою датчиків міжнародні союзники України зможуть викрити російську операцію під чужим прапором – на випадок, якщо рф захоче провести провокацію із застосуванням радіоактивних речовин», - зазначається в повідомленні.

Також, щодо «відпрацювання сценарію», то рятувальники проходять навчання з ліквідації наслідків надзвичайних операцій та з радіаційного захисту.

«Це потрібно для того, щоб захистити населення у разі теракту, а не для того, щоб підірвати станцію», - інформує Центр стратегічних комунікацій.

Доповнення

Головне управління розвідки Міноборони повідомляло, що окупанти продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об’єктів на території станції. Наразі на територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив виданню Reuters, що небезпека нападу росії на Запорізьку атомну станцію спадає, але вона може легко повернутися, доки об’єкт залишається під окупацією рф.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна ще не готова до членства в НАТО - Байден

     • 2549900 переглядiв

    Масштабну пожежу на АЗС в Києві ліквідовано

     • 546742 переглядiв