ukenru
rf-znischila-bilshe-100-regionalnikh-media-v-ukrayini-mzs

рф знищила понад 100 регіональних медіа в Україні – МЗС

 • 114985 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну окупанти вбили понад 20 українських та іноземних журналістів. Більше ніж сто регіональних медіа на тимчасово захоплених територіях змушені були припинити роботу через погрози, знищення редакцій, неможливість працювати в умовах тимчасової окупації. Про повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Міністерства закордонних справ України.

Цитата

"У 2014 році росія розпочала війну проти нашої держави і фактично знищила свободу слова на тимчасово окупованих українських територіях. Переслідування журналістів, безпідставні обшуки в приміщеннях редакцій та приватних помешканнях, викрадення та тортури перетворили ці території на "інформаційні гетто". Вторгнення російських військ на територію України 24 лютого ознаменувало новий етап жорстоких репресій проти незалежної журналістики в Україні", - ідеться у заяві МЗС України до Всесвітнього дня свободи преси.

Деталі

Також одночасно з військовою агресією росія веде інформаційну війну. У списку злочинів рф проти ЗМІ в Україні – вбивства та викрадення журналістів, обстріли та захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти інформаційних ресурсів.

"На захоплених територіях Росія запускає трансляцію своїх пропагандистських каналів, які використовуються для ще більшої інформаційної експансії, виправдання російського вторгнення та розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - написали в пресслужбі.

У відомстві згадали, що нещодавно жертвою російської збройної агресії стала журналістка Радіо Свобода Віра Гирич. Віра була вбита у будинку в центрі Києва, куди влучила російська ракета. Цей злочин росія скоїла під час візиту до України Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, чим показала своє справжнє ставлення до міжнародних інституцій та основних принципів міжнародного права.

Нагадаємо

За два місяці повномасштабної війни росія скоїла 243 злочини проти журналістів та медіа в Україні. Такими є дані моніторингу Інституту масової інформації.

Українські Національні Новини

Суспільство