ukenru
rf-zhorstoko-rozpravliaietsia-z-ukrainskymy-volonteramy-zasudzheno-do-20-rokiv-uviaznennia-marharytu-kharenko

рф жорстоко розправляється з українськими волонтерами: Засуджено до 20 років ув’язнення Маргариту Харенко

 • 31827 переглядiв

Українська волонтерка Маргарита Харенко з Мелітополя була засуджена російською окупаційною владою до 20 років позбавлення волі за звинуваченням в "екстремізмі і тероризмі".

Українська волонтерка Маргарита Харенко з Мелітополя засуджена до 20 років ув’язнення окупаційною владою рф за статтею "екстремізм та тероризм". Про це повідомляє Центр Національного Спротиву, передає УНН.

Деталі

Українські волонтери стають жертвами жорстокої репресії окупаційної влади.

Один з найвідоміших випадків цього явища є ув’язнення Маргарити Харенко з Мелітополя.

9 січня 2023 року російські силовики викрали учасницю Української Волонтерської Служби із свого будинку, а 4 квітня 2024 року південний окружний військовий суд у ростові оголосив вирок за обвинуваченням за статтею 282 Кримінального кодексу рф щодо "екстремізму та тероризму". Відтак, Харенко засуджена до 20 років позбавлення волі.

У свою чергу, Українська Волонтерська Служба висловила свою обуреність цим безпрецедентним вироком та заявила про незаконність ув'язнення Харенко. У заяві наголошується, що жінку заарештували та засудили за підтримку України та активну волонтерську діяльність на тимчасово окупованій території без права на адекватний захист.

Ми можемо підозрювати, як відбувають судові процеси в росії щодо українських громадян. Це — явище, позбавлене справедливості та гуманізму. Це — ще один публічний злочин проти громадян України, нашої свободи, мови та права на активну громадянську позицію

із заяви Української Волонтерської Служби.

Цей випадок є лише одним із безлічі порушень прав людини та міжнародного права, які відбуваються на загарбаних територіях.

Окупанти на ТОТ змушують українців відмовлятися від громадянства України - ЦНС04.02.24, 21:40 • [views_0]