ukenru
rf-zbirayetsya-zbilshiti-eksport-nafti-v-2017-rotsi

РФ збирається збільшити експорт нафти в 2017 році

 • 6980 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Російські нафтові компанії планують збільшити обсяг експорту нафти в 2017 році. Про це повідомив заступник міністра енергетики РФ Кирило Молодцов, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Умовно 253,5 (млн тонн) плануємо в цьому році, що на 4,8% вище, ніж в 2015 році. У 2017 році у нас буде невеликий плюс до цього", - сказав заступник російського міністра.

За його словами, трубопровідна система дозволяє збільшити експорт нафти, але багато чого буде залежати від механізму виконання угоди зі скорочення видобутку, яку Росія уклала з країнами ОПЕК і десяти іншими державами.

Він повідомив також, що російські нафтогазові компанії скоротять обсяги переробки нафти в майбутньому році на 2,5% - до 270 млн тонн, що пов'язано зі збільшенням глибини переробки. За його прогнозом, в 2017 році Росія також збільшить виробництво бензину до 39,8 млн тонн, дизельного палива - до понад 70 млн тонн. Випуск мазуту в наступному році продовжить скорочуватися і його виробництво зменшиться ще на 2 млн тонн або навіть більше.

Додамо, під час зустрічі ОПЕК у Відні 30 листопада картель домовився про скорочення видобутку нафти на 1,2 млн барелів на день.

Згодом, 10 грудня, країни поза ОПЕК домовилися про скорочення видобутку нафти на 558 тис. барелів на день.

 

Українські Національні Новини

Економіка