ukenru
rf-ymovirno-perekinula-na-ostriv-zmiyiniy-kilka-zasobiv-ppo-britanska-rozvidka

рф ймовірно перекинула на острів Зміїний кілька засобів ППО - британська розвідка

 • 116808 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. рф ймовірно перекинула на острів Зміїний кілька засобів ППО, зокрема, ЗРК "Тор" (SA-15) та ЗРК "Панцир-С1" (SA-22), повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"На морі після втрати крейсера "Москва" у квітні російські сили, ймовірно, перекинули на острів Зміїний у західній частині Чорного моря кілька засобів протиповітряної оборони, у тому числі системи SA-15 та SA-22. Ймовірно, ця зброя призначена для протиповітряної оборони російських військових кораблів, що діють у районі острова Зміїний", - йдеться у повідомленні.

"Активність росії на острові Зміїний сприяє блокаді українського узбережжя та перешкоджає відновленню морської торгівлі, зокрема експорту українського зерна", - зауважили у британській розвідці.

Деталі

Також у МО Британії зазначають, що на сході тривають запеклі бої в місті Сєверодонецьк, і російські війська продовжують просуватися до Слов'янська в межах спроби оточити українські сили.

Окрім того у британській розвідці вказують, що рано вранці 5 червня "російські крилаті ракети повітряного базування Х-101 завдали удару по залізничній інфраструктурі у Києві, ймовірно, у спробі зірвати поставки західної військової техніки передовим українським частинам".

Доповнення

Як вказують в Одеській ОВА, окупанти перегруповують сили у Чорному морі та нарощують бойові можливості на Зміїному.

Українські Національні Новини

Суспільство