rf-vyvozyt-korysni-kopalyny-z-ukrainy-kerchenskym-mostom-brytanska-rozvidka

рф вивозить корисні копалини з України Керченським мостом - британська розвідка

 • 22710 переглядiв

росія продовжує видобуток корисних копалин на тимчасово окупованій території Запорізької області, вивозячи їх потім залізницею через Керченський міст.   Про це ідеться у новому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

У звіті британської розвідки йдеться, що джерела в уряді Україні вже давно говорять про крадіжку росією українських ресурсів з окупованих нею територій. Йдеться про залізну руду, вугілля, титанові, уранові, марганцеві, золоті та літієві родовища.

В Міноборони Британії зазначають, що в Україні є родовища залізної руди, вугілля, титану, урану, марганцю, золота і літію, які "майже напевно бажані для росії", але також є потенційними цілями для ударів  рф у прагненні зруйнувати економіку України. 

У британській розвідці вважають, що одна з причин, чому росія прагне поліпшити транспортні мережі в окупованій Україні, полягає в тому, що вона хоче видобувати більше українських корисних копалин. Як раніше заявляв російський окупаційний чиновник у Запорізькій області, триваюча модернізація і будівництво автомобільних і залізничних шляхів сполучення з росією поліпшить лінії зв'язку не тільки для військової логістики, а й для експорту зерна і корисних копалин.

На південь від Дніпрорудного в Запорізькій області України росія продовжує видобуток корисних копалин, вивозячи залізну руду залізницею. Потяги прямують через Крим, Керченським мостом до росії.  Ця діяльність не позбавлена ризику, оскільки поїздам доводиться рухатися через райони, де діють українські партизани, які вже взяли на себе відповідальність за напади

 - вказали у британській розвідці. 

"Все реалізується згідно з планом": ГУР про удари по Керченському мосту 26.06.24, 13:17

Популярні

Новини по темі

білорусь офіційно приєдналась до ШОС

 • 16141 переглядiв