ukenru
rf-vivozit-z-bilorusi-dokumentatsiyu-ta-materialni-tsinnosti-zakhopleni-v-ukrayini-u-pershi-tizhni-viyni-zmi

рф вивозить з білорусі документацію та матеріальні цінності захоплені в Україні у перші тижні війни - ЗМІ

 • 143410 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. збройні сили рф вивозять із білорусі документацію, засоби зберігання інформації та матеріальні цінності, захоплені, ймовірно, на території України у перші тижні війни. На даний момент вивезення здійснюється залізницею з використанням інфраструктури білоруської залізниці. Про це УНН пише з посиланням на моніторингову групу "Беларускі Гаюн".

Деталі

Так, наприклад, у ніч 21 квітня 2022 року пасажирський потяг №80 сполученням Калінінград Пасс. Південний - Санкт-Петербург-Головн. прибув у районі 04:00-04:13 на станцію Мінськ-Пасажирський, хоча його стандартний маршрут по території республіки білорусь пролягає через Сморгонь-Молодечно-Крулівщина-Полоцьк-Шуміліно-Вітебськ , і до Мінська цей поїзд ніколи не заїжджає, зазначає "Беларускі Гаюн".

При прибутті даного поїзда на ст. Мінськ-Пасажирський, територію самої станції та поїзд оточили невідомі люди, при цьому посадка та висадка пасажирів не проводилося.

Далі до поїзда №80 було причеплено поштово-багажний вагон, працівниками вагонного господарства було вироблено ТО та скорочене опробування автогальм, і поїзд вирушив далі за маршрутом Мінськ-Пасажирський-Борисов-Орша-Центральна-Вітебськ-Полоцьк і далі за маршрутом на Невель.

Обґрунтували цю зміну маршруту нібито закриттям ділянки Молодечно-Крулівщина-Полоцьк, додали в моніторинговій групі.

Додамо

Російські окупанти вивезли усі цінні експонати музею краєзнавства та художнього музею Маріуполя. Серед експонатів були полотна Архіпа Куїнджі та Івана Айвазовського.

Українські Національні Новини

Суспільство