ukenru
rf-trimaye-u-chornomu-mori-tri-nosiyi-kalibriv-vorog-mozhe-gotuvati-tochkovi-udari-gumenyuk

рф тримає у Чорному морі три носії "калібрів", ворог може готувати точкові удари - Гуменюк

 • 769795 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У Чорному морі на бойовому чергуванні росія тримає 16 кораблів, три з них - ракетоносії. Зважаючи на обмежений запас ракет, тактика ударів ворога може бути точковою, не масованою. Про це заявила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Цитата

"Вони постійно маневрують, постійно змінюють свою кількість, у тому числі і намагаючись тиснути ось цим показником... Наразі 16 кораблів перебуває у складі корабельного угрупування, яке на бойовому чергуванні, серед них 3 ракетоносії: один надводний, два підводних. І загальна сума ракет типу "Калібр", які вони можуть нести на своєму борту, сягає 16", - сказала Гуменюк.

Також, з її слів, ретельно стежать за активністю ворожої авіації. "Вони, як правило, працюють злагоджено - морське і повітряне базування, саме для того, щоб роззосередити зусилля ППО нашої, яка не дає їм спокою", - вказала речниця Сил оборони Півдня.

"Те, що у них залишається дуже обмежений запас ракет, може свідчити про те, що тактика ударів найближчим часом буде, все ж таки, точковою, не масованою", - зазначила Гуменюк.

Доповнення

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім попередив, що окупанти технічно готові до нового ракетного удару з минулої п'ятниці, тому закликав громадян не ігнорувати повітряну тривогу.

Українські Національні Новини

Війна