rf-trimaye-u-chornomu-mori-chotiri-raketonosiyi-kalibriv-mozhe-gotuvati-tochkovu-ataku-gumenyuk

рф тримає у Чорному морі чотири ракетоносії "калібрів", може готувати точкову атаку - Гуменюк

 • 637730 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У Чорному морі на бойовому чергуванні росія тримає чотири кораблі-носії ракет типу "Калібр", їх загальний залп може сягати 24 ракет. росіяни можуть готувати точкову ракетну атаку по Україні. Про це заявила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Обстановка залишається сталою, під наших контролем. Фіксуємо, залишається 4 ракетоносії на чергуванні. Це може свідчити про використання 24 "калібрів", але ми не гарантуємо, що вони всі повністю спорядженні... Тим не менш, небезпеку треба усвідомлювати. Те, що ворог залишає ракетоносії на чергуванні, може свідчити про наміри застосувати ракети. Як правило, вони застосовуються і в масованих ракетних атаках,.. але останнім часом ця тактика у них не виправдана, тому говоримо про пошуки нових підходів, нових тактик. За останні тижні спостереження застосування "калібрів" не було, але це може якраз свідчити про те, що вони щось затівають", - сказала Гуменюк.

Деталі

При цьому речниця Сил оборони Півдня зазначила, що рф тримає свої кораблі подалі від контрольованого Україною берега.

"Вони продовжують триматися у такому ракетобезпековому для себе районі, якомога найдалі від контрольованого Україною берега... Витримують так дистанцію 100 морських миль, це 150-200 кілометрів, ближче туляться аж до Новоросійська. Знають, що можуть і звідти наносити удари, тому намагаються триматися якомога подалі і роззосереджувати своє корабельне угруповання, зокрема і в тому районі Чорного моря... Наразі ми спостерігаємо, що вони перемовини ведуть зі стратегічною тактичною авіацією під час її застосування, тому не виключено, що буде застосована точкова ракетна атака з використанням як повітряних ракет, так і надводного та підводного базування", - вказала Гуменюк.

Доповнення

росія наростила кількість ракетоносіїв у Чорному морі 4 березня. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У бєлгородській області рф повідомили про "збиття" 3 ракет

     • 1049171 переглядiв

    Окупанти за добу обстріляли Херсонську громаду 11 разів

     • 611564 переглядiв

    По Миколаївщині ворог вдарив з артилерії та мінометів - Кім

     • 759572 переглядiв

    Дніпропетровська область: сили ППО вночі збили 4 БпЛА окупантів

     • 701989 переглядiв

    Авіація ЗСУ завдала 12 ударів по районах зосередження окупантів

     • 1604511 переглядiв