rf-rozglyadaye-mozhlivist-atakuvati-ukrayinu-z-seredzemnogo-morya-ekspert-otsiniv-fiksatsiyu-aerostatu-v-povitryanomu-prostori-nato

рф розглядає можливість атакувати Україну з Середземного моря - експерт оцінив фіксацію аеростату в повітряному просторі НАТО

 • 1051497 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Виявлення аеростату в повітряному просторі Румунії може свідчити про те, що росія намагається розвідати розташування та можливості роботи ППО країни, аби з Середземного моря атакувати ракетами Україну. Таку думку в коментарі УНН висловив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Цитата

«Скоріше за все, ідеться про розвідувальні аеростати, які запускає російська федерація, бо Китай навряд чи. Я припускаю, що або вони провокують країни НАТО, або вивчають систему ППО і можливості її обійти, щоб запускати ракети. росія розглядає, як один з варіантів, запуск крилатих ракет по території України із Середземного моря, де зараз зосереджене угрупування їх кораблів з носіями крилатих ракет. Одночасний пуск до 60 ракет. Якщо з акваторії Чорного моря вони вивели майже весь флот, є лише одиничні підводні човни – носії крилатих ракет, то в Середземному морі зовсім інша ситуація. Вони вивели з зони ураження українських безпілотників, як повітряного, так і морського базування», – розповів Снєгирьов.

Деталі

Аеростат представляє собою повітряну кулю, на якій знаходиться розвідувальний апарат, що виявляє різні цілі, залежно від дальності, на якій він фіксує обʼєкти.

Експерт вважає малоймовірними плани росії атакувати одну з країн НАТО, тож дані розвідувальні дії проводяться виключно для обстрілів території України.

«А в Румунії розташовані не лише комплекси Patriot, а й авіаційні системи раннього виявлення цілі AWACS», – додав Снєгирьов.

Доповнення

14 лютого над Румунією виявили непізнаний літаючий об'єкт, що нагадував повітряну кулю-метеозонд. Армія країни підняла у повітря два МіГи. Але екіпажі двох літаків не підтвердили наявність повітряної цілі ні візуально, ні на бортових радарах.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Куп'янськ зранку обстріляли окупанти - Синєгубов

     • 502281 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди на Стрітення

     • 598712 переглядiв

    Сьогоднішній день буде присвячений танкам - Резніков

     • 562929 переглядiв