rf-rozghortaie-na-okupovanii-khersonshchyni-novosformovanu-desantno-shturmovu-dyviziiu-brytanska-rozvidka

рф розгортає на окупованій Херсонщині новосформовану десантно-штурмову дивізію - британська розвідка

 • 26944 переглядiв

росія перекидає в окуповану Херсонську область нову 104-ту десантно-штурмову дивізію, яка, за даними британської розвідки, ймовірно, погано навчена.

росія перекидає новосформовану 104-ту десантно-штурмову дивізію на тимчасово окуповану Херсонщину, однак, найімовірніше, вона буде погано навчена, йдеться у черговому звіті на основі розвідданих міністерства оборони Великої Британії, передає УНН

Повітряно-десантні війська росії, ймовірно, вперше почали перекидання в Україну нещодавно сформованої 104-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії. Дивізія, ймовірно, дислокується в Херсонській області

- йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Деталі

Зазначається, що у серпні 2023 року міністр оборони росії сергій шойгу оголосив про плани по формуванню 104-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії, яка в 1998 році була скорочена до бригадного складу.

До дивізії, ймовірно, увійдуть 337-й полк, додатковий маневрений полк і 52-а артилерійська бригада. З додаванням 104-ї кількість дивізій у Повітряно-десантних військ рф збільшиться до п'яти.

"Дивізія, найімовірніше, буде погано навчена і навряд чи відповідатиме колишнім елітним стандартам ПДВ", - зазначається у звіті.

Як вказується, майже напевно вона перебуватиме під пильною увагою російського генерала, відповідального за Херсон, генерал-полковника михайла теплинського. Його рутинна роль - загальний командир ПДВ, заявили у Міноборони Британії.

Доповнення

За оцінками Збройних сил України, російські війська втратили 328 760 осіб особового складу та значну кількість техніки, включаючи 5551 танк, під час вторгнення в Україну.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Чернівцях патрульні врятували чоловіка від переохолодження

     • 22957 переглядiв

    Зеленський очікує, що Україна отримає перші F-16 у 2024 році

     • 50087 переглядiв