ukenru
rf-provokuvala-nebezpechnu-situatsiyu-u-chornomu-mori-na-foni-sea-breeze-vms

РФ провокувала небезпечну ситуацію у Чорному морі на фоні Sea Breeze - ВМС

 • 10062 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливый" в акваторії Чорного моря, на фоні закриття району для проведення міжнародних навчань Sea Breeze-2019, провокуючи на небезпечну ситуацію, зайшов у закритий для мореплавства район, де проводились практичні стрільби. Про це повідомили у прес-центрі Командування Військово-морських сил ЗСУ, передає УНН.

"10.07.2019 Російська Федерація в черговий раз показала своє справжнє обличчя та, нехтуючи нормами міжнародного морського права, провокувала надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря. Так, не зважаючи на прибережне повідомлення для мореплавців щодо закриття району для проведення міжнародних навчань Sea Breeze-2019, корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливый" близько 8 години ранку 10.07.2019, провокуючи на небезпечну ситуацію, зайшов у закритий для мореплавства район, де проводились практичні стрільби корабельної артилерії морського угрупування міжнародної коаліції", - вказали у ВМС ЗСУ.

Як зазначається, корабель Чорноморського флоту "був опитаний фрегатом "Гетьман Сагайдачний" відповідно до міжнародного протоколу, але зробив вигляд, що має "проблеми " зі зв'язком".

"Даний факт є черговою підставою для міжнародної спільноти не сприймати Російську Федерацію, як прогнозований суб'єкт міжнародного морського права, системні порушення якого стали нормою поведінки Росії в Чорноморському регіоні", - повідомили у ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, Росія вивела військові кораблі в Криму на тлі навчань НАТО в Чорному морі.

Українські Національні Новини

Політика