rf-poshiryuye-feyki-pro-vivezennya-zerna-z-ukrayini-schob-vidvesti-vid-sebe-provinu-britanska-rozvidka

рф поширює фейки про вивезення зерна з України, щоб відвести від себе провину – британська розвідка

 • 245702 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. росія навмисно дезінформує щодо вивезення українського зерна, намагаючись відвести від себе провину за проблеми з продовольчою безпекою, дискредитувати Україну та мінімізувати її спротив. Про це у Twitter повідомила розвідка Міноборони Великої Британії, передає УНН.

Цитата

"7 вересня 2022 року президент путін заявив, що лише 60 тис. тонн зерна, експортованого з України з серпня, було відправлено до країн, які розвиваються, і що більшу частину було доправлено до країн ЄС", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, твердження путіна не відповідають дійсності. За даними ООН, приблизно 30% було доправлено до країн з низьким і середнім рівнем доходу в Африці, на Близькому Сході та в Азії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін пригрозив обмежити експорт зерна з України

"росія проводить навмисну кампанію з дезінформації, намагаючись відвести від себе провину за проблеми з продовольчою безпекою, дискредитувати Україну та мінімізувати її спротив вторгненню", - інформує розвідка.

Нагадаємо

10 вересня повідомляли, що "зерновим коридором" з портів України вийшло ще п'ять суден.

Контекст

Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані після вторгнення рф 24 лютого.

Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

У Мінінфраструктури зазначили, що з моменту виходу першого судна з українським продовольством уже експортовано 2,37 млн тонн агропродукції. Зокрема, в країни Азії відправлено 54 судна з 1,04 млн тонн, в Європу — 32 судна з 0,85 млн тонн, а в Африку — 16 суден з 0,47 млн тонн агропродукції.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Над Дніпропетровщиною збили ворожу ракету

     • 128065 переглядiв

    Вранці під Уманню спрацювала ППО: є пошкодження

     • 1141909 переглядiв