rf-pochala-vykorystovuvaty-novi-drony-dlia-udariv-po-ukraini-v-op-rozpovily-pro-shcho-tse-svidchyt

рф почала використовувати нові дрони для ударів по Україні: в ОП розповіли, про що це свідчить

 • 26467 переглядiв

росія почала застосовувати нові дрони, зібрані "кустарним" методом. За словами Єрмака, це свідчить про здешевлення виробництва та залежність від країн, які допомагають обходити санкції.

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що використання росією нових дронів, які збираються "кустарним" методом, свідчить про здешевлення виробництва та залежність від країн, які допомагають рф обходити європейські санкції. Він наголосив на важливості  нарощування виробництва зброї демократичними країнами. Про це він написав у своєму Telegram - каналі, повідомляє УНН

Єрмак вказав, що використання нових дронів росіянами під час атак на України говорить про декілька речей. По-перше, за його словами, "кустарна збірка" свідчить про здешевлення технологій виробництва у цій війні, але також про складність для російського ВПК виходити на масовість збірки інших зразків через санкції та обмеження. 

росія залежна від країн, які допомагають обходити санкції та отримувати компоненти для виробництва зброї. Якщо більше "прикрутити", а також вибити російські підприємства ВПК, режим не зможе продовжувати інтенсивний терор

- заявив голова Офісу Президента. 

По-друге, як зауважив Єрмак, технології війни постійно розвиваються. "Це гонка і ми не стоїмо на місці. Також це призводить до застарівання окремих зразків озброєнь, що стають менш ефективними проти нових типів зброї та принципів ведення війни", - заявив Єрмак. 

Китай посилює обмеження на експорт військових дронів після візиту Кулеби - Bloomberg31.07.24, 15:39

Він наголосив, що демократичний світ не має права програти технологічну гонку автократіям. За його словами, важливо працювати не тільки шляхом обмежень, але й розвитком власних озброєнь, зокрема, нарощуванням темпів виробництва зброї, враховуючи, що автократії роблять ставку на масовість.

"Мова не тільки про Україну, але і дії автократичних сил на Близькому Сході з використанням проксі. Україна ж зацікавлена у виробництві зброї для того, щоб захищати себе і принципи демократії", - резюмував Єрмак. 

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін підтвердив інформацію, що ворог почав використовувати нові дрони.

"Маємо інформацію про нові дрони, які використовує рф. Випадки їх застосувань наразі одиничні. Відомо, що візуально вони дуже подібні на дрони-камікадзе типу "Shahed", однак не несуть вибухівки. Ймовірно це свідчить про те, що на відміну від ударних БПЛА, які завдають ударів, виявлені нові зразки призначені для відстеження наших засобів протиповітряної оборони, збір інформації, фіксація пошкоджень за результатами ракетних та атак ударних безпілотних літальних апаратів. Більш детальну інформацію буде можливо встановити після призначення відповідних експертиз та передачі об’єктів для досліджень", - зазначив Рувін.

Безпілотники ефективніші за артилерію на полі бою - заступник головнокомандувача ЗСУ31.07.24, 15:06

Популярні

Новини по темі

Стрілець Куліш приніс Україні "срібло" Олімпіади-2024

 • 55650 переглядiв

На Запоріжжі тимчасово перекриють рух через ДніпроГЕС

 • 11808 переглядiв