rf-ne-povidomyla-pro-ofitsiine-mistseznakhodzhennia-zhurnalista-dmytra-khyliuka-ale-neofitsiini-dani-ye-lubinets

рф не повідомила про офіційне місцезнаходження журналіста Дмитра Хилюка, але неофіційні дані є – Лубінець

 • 85690 переглядiв

Український журналіст Дмитро Хилюк, викрадений росією у 2022 році, за неофіційними даними, живий у російському полоні, але піддається тортурам.

росія не повідомила про офіційне місцезнаходження українського журналіста Дмитра Хилюка, але неофіціно такі дані є, також є інформація щодо застосування до нього тортур.

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час пресконференції, передає журналіст УНН.

Щодо Дмитра Хилюка, офіціно сторона рф не проінформувала мене, де він знаходиться, але неофіціно такі дані є, також є інформація щодо застосування до нього тортур в тому числі

- казав Лубінець.

За його словами, він разом з представниками ПАРЄ обговорювали питання цивільних заручників, зокрема і всіх журналістів.

Ми надали списки нашим міжнародним партнерам, щоб вони через свої канали комунікації, для повернення українців додому. Ми домовились про те, що ПАРЄ може розробити та прийняти окрему резолюцію, щодо затримання цивільних громадян України, включаючи журналістів

- розповів Лубінець.

За його словами, цю резолюцію можуть прийняти на наступній сесії ПАРЄ в жовтні.

"Я піднімав окремо питання по Дмитру та інших журналістів та передавав списки російською стороною. Єдине, що я можу обіцяти, що я буду постійно піднімати це питання", - додав він.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що український журналіст Дмитро Хилюк, якого росія викрала у 2022 році - живий. Чоловік досі перебуває у російському полоні та чекає на обмін. 

Популярні

Новини по темі

Reuters: Японія прагне посилити співпрацю з НАТО

 • 14378 переглядiв

Норвегія передасть Україні запчастини до вертольотів Sea King

 • 104536 переглядiв