ukenru
rf-mozhe-buty-hotovoiu-atakuvaty-krainy-nato-cherez-5-8-rokiv-nimetskyi-heneral

рф може бути готовою атакувати країни НАТО через 5-8 років - німецький генерал

 • 20113 переглядiв

росія може бути готовою до нападу на країни НАТО у військовому плані за п'ять-вісім років, якщо відновить свої сили, які постраждали внаслідок війни в Україні, вважає німецький генерал.

росія може бути готовою у військовому відношенні атакувати країни НАТО через п'ять-вісім років, якщо вирішить це зробити, щойно вона відновить свої сили, які постраждали від війни в Україні. Про це сказав генеральний інспектор збройних сил Німеччини, генерал-лейтенант Карстен Броєр під час візиту до Польщі, передає УНН з посиланням на Reuters.

"На той час, згідно з нашим аналізом, росія відновить свої сили до такої міри, що стане можливим напад на територію НАТО", - заявив Броєр.

"Я не кажу, що це станеться, але що це можливо", - заявив він пізно ввечері в середу.

Видання зазначає, що вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року спровокувало найглибшу кризу у відносинах москви із Заходом з часів Карибської кризи 1962 року.

Але москва регулярно відкидає припущення Заходу про те, що вона може вважати напад на НАТО цілковитою нісенітницею. російський диктатор володимир путін минулого місяця підтвердив, що росія не має ніяких планів щодо якої-небудь країни НАТО, хоча і заявив, що вона буде збивати будь-які винищувачі F-16, поставлені Заходом Україні.

Із 32 членів НАТО шість європейських країн межують із росією: Норвегія, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва і Польща.

"Ми бачимо, що росія виробляє багато військової техніки і не відправляє всю цю техніку на передову в Україну... тому до 2029 року ми маємо бути готовими", - заявив Броєр.

"Те, що ми бачимо, - це загроза через п'ять-вісім років".

Антоніна Туманова

Війна