ukenru
rf-gotuvala-provokatsiyi-v-odesi-na-rokovini-tragediyi-2-travnya-zatrimano-12-diversantiv

рф готувала провокації в Одесі на 2 травня: затримано 12 диверсантів

 • 150691 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Державне бюро розслідувань зірвало плани росії влаштувати провокації в Одесі на роковини трагедії 2 травня і затримало 12 диверсантів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

Цитата

"Напередодні 2 травня працівники ДБР спільно зі співробітниками Нацполіції провели масштабну спецоперацію щодо виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у роковини трагедії. Були перевірені десятки осіб з-поміж криміналітету та можливих колаборантів, які могли під керівництвом спецслужб рф дестабілізувати ситуацію в регіоні", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, працівники ДБР виявили та затримали 12 осіб, яких підозрюють у підготовці диверсій, протестів і заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбуренням одеситів до масових безпорядків.

У диверсантів виявили арсенал зброї та вибухівки. Велику кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та набоїв до них зберігали у приватному будинку одного із затриманих. Крім того, виявили прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури.

За задумами ворога, диверсанти мали реалізувати свій злочинний план на річницю трагічних подій – 2 травня.

Відкрито кримінальне провадження за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Всіх затриманих передали Службі безпеки України.

Нагадаємо

2 травня 2014 року у протистоянні українських і проросійських активістів на Грецькій вулиці і Грецькій площі в Одесі загинули шість людей. Ще 42 стали жертвами пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП