rf-atakuvala-zernovi-terminali-i-portovu-infrastrukturu-schob-unemozhliviti-vidpravku-ukrayinskogo-zerna-podolyak

рф атакувала зернові термінали і портову інфраструктуру, щоб унеможливити відправку українського зерна - Подоляк

 • 179870 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Армія рф цілеспрямовано атакувала ракетами та «хахедами» у ніч на 19 липня зернові термінали та портові споруді на Одещині, щоб зруйнувати можливість відправлення зерна з України. Про це заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк, пише УНН

Цитата

«рф навмисне й цілеспрямовано завдала ударів по зернових терміналах й інших портових спорудах. Головне завдання – зруйнувати можливість відправлення українського зерна. Це прямі удари по цивільній інфраструктурі та цивільному населенню. Удари по глобальній продовольчій програмі», - написав Подоляк у Twitter.

Він зазначив, що сьогоднішній масований і комбінований удар по Одеській області зафіксував ставлення рф до «продовольчих безпек», африканських країн, ООН і перспектив глобального голоду.

Також Подоляк задався питанням, чи буде після обстрілів портових міст Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш робити заяви про «неприпустимість ударів по законній цивільній інфраструктурі» та чи Радбез ООН збереться на засідання у зв’язку з скоєнням рф теракту проти глобальної продовольчої програми.

Сьогоднішній масований і комбінований удар по Одесі/Чорноморську (дрони, «Калібри», «Онікси», Х-22) абсолютно конкретно зафіксував ставлення #Рф до «продовольчих безпек», африканських країн, #ООН і перспектив глобального голоду... Рф навмисне й цілеспрямовано завдала ударів по…

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) July 19, 2023

Нагадаємо

Одеську область у ніч на 19 липня російські війська атакували ракетами "Онікс", іншими видами ракет з авіації, ударними дронами, є влучання в зерновий і олійний термінал, склади та постраждалі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В ОК "Південь" показали наслідки нічної атаки на Одещину

     • 1835782 переглядiв