ukenru
rezonansna-dtp-u-kharkovi-sudoviy-rozglyad-u-spravi-mayzhe-zavershili

Резонансна ДТП у Харкові: судовий розгляд у справі майже завершили

 • 13562 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Суддя у кримінальному провадженні щодо ДТП у центрі Харкова, у якій загинули шестеро людей, заявив, що суд майже закінчив судовий розгляд. Про це повідомляє кореспондент УНН.

"Ми вже майже закінчили судовий розгляд. Але ми не можемо вирішити питання щодо переходу до судових дебатів, оскільки у судовому засіданні відсутні преставники потерпілих... Адвокат Перепелиця залишив зал судового засідання", - зазначив суддя.

Питання щодо переходу до дебатів буде з'ясовуватися, коли всі учасники судового процесу висловляться.

Також у ході сьогоднішнього засідання суд допитав експертів, які проводили додаткову судово-медичну експертизу однієї з підозрюваних Зайцевої.

Один із експертів під час допиту повідомив, що " не робив дослідження кількості кодеїну у сечі Зайцевої". А завідуюча токсикологічним відділенням зазначила, що "знайдений у Зайцевої кодеїн може бути як елементом окремого засобу, так і групи лікарських засобів". Відповідаючи на запитання адвокату потерпілих щодо того, скільки кодеїну має бути в сечі, щоб визначити, чи була обвинувачена у стані наркотичного сп'яніння, експерт сказала, що "кількісного визначення ми не робили".

Адвокат потерпілих клопотала про відвід суддів і визнання недопустимим акту, за яким були проведені судово-медичні експертизи. Суд ухвалив долучити клопотання до матеріалів справи.

У засідані оголосили перерву до 28 січня 14:00.

Як повідомляв УНН, на попередньому засіданні, 22 січня, суд допитав лікаря-нарколога Олену Федірко, яка оглядала Олену Зайцеву після наїзду на пішоходів.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинули шестеро осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП