ukenru
reznikov-proviv-telefonnu-rozmovu-z-ministrom-natsoboroni-kanadi-govorili-pro-bezpekovu-obstanovku

Резніков провів телефонну розмову з міністром нацоборони Канади. Говорили про безпекову обстановку

 • 19033 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков провів робочу зустріч з начальником Штабу оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Ейром, який перебуває в Україні з офіційним візитом в рамках розвитку співробітництва між збройними силами обох країн, передає УНН із посиланням на Міноборони.

Деталі

Під час зустрічі також відбулася телефонна розмова Олексія Резнікова з міністром національної оборони Канади Анітою Ананд.

Сторони розглянули широкий спектр пріоритетних питань двостороннього оборонного співробітництва у контексті розвитку поточної безпекової обстановки.

Канадські партнери підтвердили незмінність політичної позиції щодо всебічної підтримки незалежності та територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков: Росія своїми діями влаштувала стрес-тест для України, ЄС та НАТО

Контекст

Іноземні ЗМІ повідомили про стягування російських військових до кордону з Україною ще наприкінці жовтня.

Тиждень тому аналітики Conflict Intelligence Team повідомили про рекордне скупчення російських військ на українському кордоні. Дані свідчать про те, що чисельність військ і техніки може зрости найближчим часом.

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Росія готується до нападу на країну в кінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські і бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі і Маріуполі Донецької області і вторгнення через сусідню Білорусь.

При цьому він зазначив, що таким атакам передуватиме серія психологічних операцій, які вже зараз проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися.

Україна, зі свого боку, в додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряної, протиракетної і безпілотної захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї “Патріот” і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Новий міністр оборони України Олексій Резніков заявив раніше The Washington Post, що поки точно невідомо, чи прийняв Володимир Путін остаточне рішення про наступ.

Українські Національні Новини

Політика