reznikov-nazvav-propozitsiyu-rf-pro-prodovzhennya-zernovoyi-ugodi-na-60-dniv-torgami

Резніков назвав пропозицію рф про продовження "зернової угоди" на 60 днів торгами

 • 558289 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Міністр України Олексій Резніков під час брифінгу в Одесі наголосив, що продовження "зернової угоди" є "принциповим", і назвав пропозицію росії щодо пролонгації угоди на 60 днів "торгами", передає кореспондент УНН.

Деталі

За словами міністра, було "вже декілька спроб спровокувати зернову угоду" з боку росії, втім країні-агресору це "нічого не дало" через принципову позицію генерального секретаря ООН та президента Туреччини.

"Завжди потрібно ставити собі питання: "Що є ключовою цінністю?" У цьому випадку ключовою цінністю є нагодувати людей, які живуть в Африці, Азії, в яких може бути голод і нагодувати ми можемо українським зерном", - сказав Резніков. 

Крім цього, він зауважив, що обговорення щодо терміну продовження "зернової угоди" є "торгами" зі сторони рф.

Цитата

"Наша задача це зробити. А питання вже 60 днів, 90 днів — це питання процесу, вибачте, "торгів" за столом перемовин. Тому, мені здається, принципово, щоб зернова угода не припинялася, щоб українське зерно продовжували доставляти по усьому світу", - підсумував він.

Нагадаємо

Заступник глави МЗС рф сергій вершинін 14 березня заявив, що у росії виступили за продовження "зернової угоди" після закінчення терміну її дії 18 березня, проте лише на 60 днів.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков наголосив, що наміри росії щодо продовження зернової угоди на 60 днів суперечить підписаному Туреччиною та ООН документу.

В ООН заявили, що консультації щодо продовження життєво важливої угоди щодо експорту зерна з України продовжуються.

Міністерство оборони Туреччини заявило, що продовжуватиме координувати дії зі сторонами "зернової угоди" для продовження дії ініціативи, після того, як рф підтримала продовження лише на 60 днів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Землетрус магнітудою 5,3 сколихнув узбережжя Середземного моря

     • 5808691 переглядiв

    Ворог за добу завдав 30 авіаційних та 8 ракетних ударів - Генштаб

     • 649003 переглядiв