ukenru
reuters-sudno-z-migrantami-uviyshlo-v-italiyskiy-port-vsuperech-zaboroni-vladi

Reuters: судно з мігрантами увійшло в італійський порт всупереч забороні влади

 • 8971 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Судно Alex неурядової організації Mediterranea з мігрантами на борту увійшло в порт італійського острова Лампедуза, незважаючи на те, що віце-прем'єр і глава МВС Італії Маттео Сальвини заборонив мігрантам сходити на берег. Про це в суботу повідомило агентство Reuters, передає УНН.

Таким чином, в Mediterranea відхилили пропозицію влади Мальти попрямувати до столиці цієї країни Валетту. Організація пояснила це рішення проблемами зі здоров'ям у мігрантів, а також санітарними умовами на борту судна.

Відзначається, що на причалі мігрантів очікують загони поліцейських. За даними агентства, на борту знаходиться 41 особа.

Остання спроба судна з мігрантами увійти в порт Лампедузи всупереч забороні влади закінчилася арештом капітана судна Sea Watch Кароли Ракеті. Згодом суддя попереднього слідства постановив звільнити Ракеті з-під домашнього арешту і зняти з неї звинувачення в чиненні опору військовим. Тепер їй належить відповісти на звинувачення в пособництві незаконному перевезенні людей.

Нагадаємо, близько 1600 дітей-мігрантів загинули або пропали безвісти в період з 2014 по 2018 рік, тобто одна дитина з числа мігрантів і біженців гине щодня.

Українські Національні Новини

Новини Світу