ukenru
reuters-putin-9-travnya-nadishle-zakhodu-signal-pro-sudniy-den

Reuters: путін 9 травня надішле Заходу сигнал про "судний день"

 • 269585 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Російський диктатор володимир путін направить Заходу попередження про "судний день" у понеділок під час урочистих заходів з нагоди 77-ї річниці "перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною", демонструючи величезну вогневу міць росії. Про це повідомило в п'ятницю агентство Reuters, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, путін виступить на Червоній площі перед парадом військ, танків, ракет та міжконтинентальних балістичних ракет.

У прольоті над собором Василя Блаженного візьмуть участь надзвукові винищувачі, стратегічні бомбардувальники Ту-160 та, вперше з 2010 року, командний літак Іл-80 "Судного дня", на борту якого у разі ядерної війни перебуватиме найвище керівництво росії, пише агенція з посиланням на міністерство оборони країни.

Як зазначається, за такого сценарію Іл-80 покликаний стати пересувним командним центром президента росії. Він напханий технологіями, але деталі є російською державною таємницею.

За даними Reuters, напередодні 9 травня по Москві та західних столицях ходили чутки, що путін готує якусь спеціальну заяву по Україні, можливо, пряме оголошення війни чи навіть національну мобілізацію.

Прессекретар кремля дмитро пєсков відкинув ці пропозиції в середу, назвавши їх "нісенітницею". Раніше також він говорив і про можливе вторгнення росії в Україну.

Раніше

У Міноборони України вважають, що росія на 9 травня має надати своєму населенню певні "перемоги" в країні, а якщо таких "перемог" не буде, вона їх вигадає. Зокрема, росія може заявити про "приєднання" до себе Донбасу.

Українські Національні Новини

Новини Світу