reuters-iran-zaiavyv-pro-stratu-ahenta-izrailskoi-rozvidky

Reuters: Іран заявив про страту агента ізраїльської розвідки

 • 34671 переглядiв

Іран стратив агента Моссаду за шпигунство в провінції Систан і Белуджистан, звинувативши чоловіка у співпраці з іноземними спецслужбами.

Іран офіційно заяви про страту агента розвідувальної служби "Моссад" в провінції Систан і Белуджистан. Про це із посиланням на іранську агенцію IRNA  повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі 

Ця особа спілкувалася з іноземними службами, включно з Моссадом, збирала секретну інформацію і за участі спільників надавала документи іноземним службам, у тому числі Моссаду

- йдеться у повідомленні.

Іранське агентство не надало інформації про ім’я страченої людини. Зазначається, що обвинувачений передав секретну інформацію "офіцеру Моссаду" з метою "пропаганди груп та організацій, які виступають проти Ісламської Республіки".

Доповнення

На початку листопада генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що Іран збільшує кількість страт "із загрозливою швидкістю".

Принаймні 419 людей були страчені за перші сім місяців року – це на 30% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.

Нагадаємо

Запасів збагаченого урану Ірану вистачить на створення трьох атомних бомб. У МАГАТЕ відзначили, що наразі іранці збагатили уран до 60% при необхідних 90% для бойового заряду. При цьому темпи збагачення урану знизились.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Reuters: Іран заявив про страту агента ізраїльської розвідки

     • 34671 переглядiв