ukenru
religiyni-zakhodi-i-vidvidini-nichnikh-klubiv-spriyayut-poshirennyu-covid-19-vooz

Відвідини релігійних заходів та нічних клубів сприяють поширенню COVID-19 - ВООЗ

 • 11764 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Представники ВООЗ заявили у понеділок, що у багатьох країнах, які успішно борються з коронавірусом, спостерігається зростання випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 через відвідування релігійних або розважальних заходів або закритих приміщень, таких як нічні клуби та гуртожитки, передає УНН із посиланням на Reuters.

Так, відзначається, що Південна Корея вперше заявила у понеділок про "другу хвилю" інфекцій навколо Сеула, викликаної невеликими, але постійними спалахами під час травневих свят.

"В даний час багато країн, які домоглися успіху у припиненні передачі і зниженні рівня передачі вірусу від людини людині до низького рівня, спостерігають збільшення кількості випадків", - сказала епідеміолог ВООЗ Марія Ван Керхове, назвавши Південну Корею однієї з них.

Вказується, щовВона не стала описувати це як "другу хвилю".

"Будь-яка можливість, яку вірус зможе використовувати - буде використана", - сказала вона, переконуючи країни "докласти всіх зусиль" для ізоляції таких випадків, щоб запобігти відновленню передачі у співтоваристві.

Головний експерт ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райян сказав, що у Південній Кореї, схоже, з'явилися нові кластери, пов'язані з клубами, притулками і парками розваг, але сказав, що загальне число випадків "дуже, дуже стабільне або фактично знижується", і високо оцінив підхід Сеула.

"Наскільки я розумію, переважна більшість виявлених випадків пов'язана з існуючими і визнаними кластерами, і, таким чином, влада Південної Кореї, як і раніше прекрасно бачить, де знаходиться вірус, і динаміку поширення ланцюгів", - сказав він.

Як повідомлялося в УНН, напередодні Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала найбільшу кількість виявлених випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 за добу.

Українські Національні Новини

Суспільство