rektoru-luganskogo-medichnogo-vishu-povidomili-pro-pidozru

"Ректору" луганського медичного вишу повідомили про підозру

 • 1553212 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Псевдоректора луганського медичного університету підозрюють у колабораційній діяльності. Чоловік активно розповсюджує російську пропаганду та є членом політичної партії окупантів «єдина росія», повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН

Деталі

За даними слідства, у 2014 році під час захоплення частини Луганської області росією підозрюваний підтримав окупаційну владу. Він працював головним лікарем державної установи «Луганський республіканський клінічний онкологічний диспансер лнр».

У листопаді 2022 року чоловік, як повідомляється, обійняв посаду «ректора Луганського державного медичного університету імені святителя Луки». На сьогодні університет є федеральним державним бюджетним закладом вищої освіти і підпорядковується міністерству охорони здоров’я росії.

На цій посаді підозрюваний, вказали в Офісі Генпрокурора, здійснює антиукраїнську пропаганду та впроваджує стандарти освіти держави-агресора. Він періодично коментує на камеру пропагандистських регіональних та російських ЗМІ стан роботи університету та висловлюється на підтримку президента росії.

Також взимку 2022 року, як зазначається, підозрюваний взяв участь у «нараді із загальноосвітніми та науковими делегаціями», яка відбулася в місті ростов-на-дону в росії.

Як повідомляється, наразі пропагандист – член ворожої політичної партії «єдина росія» та один із лідерів вересневих «виборів до парламенту лнр». Він перебуває під санкціями Ради національної безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ встановила 15 колаборантів, які готують псевдовибори рф на Луганщині

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    "Ректору" луганського медичного вишу повідомили про підозру

     • 1553212 переглядiв

    Ракетна атака рф на Луцьк: ДСНС показала наслідки

     • 5074522 переглядiв

    путін закликав до більш тісної співпраці з Північною Кореєю

     • 809750 переглядiв