rekordno-visoki-temperaturi-yaki-vzhe-zafiksovano-u-sviti-sche-budut-pereversheni-klimatologi

Рекордно високі температури, які вже зафіксовано у світі, ще будуть перевершені - кліматологи

 • 275950 переглядiв

Деталі

На півдні планети антарктичний морський крижаний покрив стрімко зменшується. А кліматичні дослідження попереджають про збільшення кількості одночасних хвиль тепла, що виникають у Північній півкулі. 

Одне з досліджень, опубліковане минулого року, показало, що одночасні хвилі спеки стають все більш інтенсивними і охоплюють все більші території, причому їх частота за останнє десятиліття зросла майже в шість разів порівняно з 1980-ми роками.

"Кожні 0,1°C додаткового потепління будуть перевищувати все більше порогових значень у кліматичній системі. Ми будемо бачити все більше і більше "раптових" кліматичних впливів, які ніколи не траплялися раніше", - зазначає Ендрю Десслер, кліматолог з Техаського університету A&M.

"Ми далекі від норми, ми перебуваємо у фазі прискореного потепління, тому що ми все ще збільшуємо викиди парникових газів. Результатом є погода, яку ми бачимо", - заявила Фрідеріке Отто, кліматолог з Імперського коледжу Лондона.

Наприкінці минулого місяця Білий дім опублікував доповідь, у якій обережно закликав до подальших досліджень однієї з найгарячіше обговорюваних теорій боротьби зі зміною клімату: часткового блокування сонця для охолодження планети.

Хоча це звучить як щось прямо з наукової фантастики, інтерес до того, що відомо як сонячна геоінженерія, зріс останніми роками, оскільки вчені стали песимістичнішими щодо того, що люди не скоротять викиди вуглецю вчасно, щоб уникнути катастрофічних потенційних наслідків зміни клімату.

Те, що Білий дім узагалі втрутився в експерименти з Сонцем, примітно. Ця концепція викликала розбіжності серед експертів: деякі кажуть, що це може стати останньою лінією захисту від нестримного потепління, якщо країни не зможуть скоротити викиди парникових газів, в той час, як інші попереджають, що це може призвести до залежності від атмосферних речовин, яка, якщо її зупинити, може призвести до різкого підвищення температури, зазначає POLITICO.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені: Потепління океану руйнує корали

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Уночі ППО України знищила 69 БпЛА та 2 ракети

     • 22009 переглядiв

    У Сумах прогримів вибух

     • 15371 переглядiв

    За добу окупанти втратили 1470 військових та 14 танків

     • 15092 переглядiв

    Новини по темі