rekordniy-dovgozhitel-gorila-toni-z-kiyivskogo-zooparku-svyatkuye-49-richcha

Найстаріша в Європі горила Тоні з Київського зоопарку святкує День народження

 • 516639 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Одній з найстарших горил у Європі сьогодні виповнилось 49 років. Цей довгожитель живе у Київському зоопарку та є єдиною горилою в Україні, повідомляє Київський зоопарк, передає УНН.

Деталі

Горила Тоні з Київського зоопарку – це одна з найстаріших горил у Європі. Йому сьогодні виповнилось 49 років. Зазначається, що за людськими мірками йому майже 90 років. Також Тоні є єдиною горилою в Україні.

Проте, три роки тому у Тоні виникли проблеми зі шлунково-кишковим трактом, що призвело до набору зайвої ваги. На той момент його вага зросла до 230 кг. Київський зоопарк у співпраці з європейськими колегами провів повне обстеження організму Тоні та призначив лікувальну дієту та спеціальні фізичні навантаження.

З раціону горили прибрали варене м’ясо, замінивши рослинними кормами нижчої калорійності. У вольєрі встановили «Медовий термітник» та «Фруктовий барабан». Тоні також любить вправи з м’ячами.

Сьогодні Тоні добре себе почуває, він знову в своїй нормальній вазі – 180 кг. У зоопарку зазначили, що наразі довгожитель має чудовий вигляд для свого віку.

Доповнення

8-13 серпня Київський зоопарк запрошує усії охочих привітати Тоні та побачити його ранковий вітамінний сніданок. Частування відбуватимуться щодня о 10:25.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Кіпер дозволив одеським ресторанам працювати до 23 години

     • 262244 переглядiв

    У липні виробили у 4 рази більше "Стугни", ніж у січні - Камишін

     • 334248 переглядiв