ukenru
regbisti-yaroslavskogo-stali-12-razovimi-chempionami-ukrayini-z-regbi-7

Регбісти Ярославського стали 12-разовими чемпіонами України з регбі-7

 • 28811 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Непереможний харківський "Олімп" Олександра Ярославського завоював напередодні 45-й титул у своїй історії, пише УНН.

На харківському стадіоні "Динамо" завершився фінальний тур чемпіонату України з регбі-7. У ньому брали участь сім команд, які на першому етапі були розподілені на дві групи.

У першій групі, як і очікувалося, не було рівних господарям поля - регбістам харківського "Олімпу". Слід зазначити, що підопічні Валерія Кочанова і Вадима Колишкіна - переможці двох попередніх турів чемпіонату країни, і для того, щоб вчергове завоювати комплект золотих медалей, їм треба було як мінімум зайняти тут друге місце, тобто вийти в фінал.

Це прекрасно знали і їхні головні конкуренти в боротьбі за перше місце, регбісти хмельницького клубу "Evolution-7s". Так ось, щоб не пустити "Олімп" у фінал, гості не дуже напружувалися в іншій групі, зайнявши там друге місце. У результаті вони вийшли в півфіналі якраз на "Олімп". Однак всі ці маневри харків'яни залишили без уваги і не залишили команді з Хмельницького в 1/2 фіналу жодних шансів, обігравши їх з рахунком 22:12. А ще одним фіналістом став одеський "Кредо-63".

Уже в ранзі чемпіона країни "Олімп" переміг одеситів 19:0 і отримав заслужені золоті медалі. Окрім того, капітан харків'ян Олег Косарєв став кращим бомбардиром туру, а його партнер по команді Олександр Маршуба отримав приз як кращий гравець туру.

Чемпіонський склад харківського клубу: Олег Косарєв (капітан команди), Олександр Ломакін, В'ячеслав Пономаренко, Сергій Гарькавий, Сергій Куценко, Володимир Войтов, Максим Ковалевський, Сергій Черняченко, Андрій Царевский, Олексій Новіков, Олександр Маршуба, Євген Давидов, Ярослав Давидов.

Головний тренер - Валерій Кочанов

Тренер - Вадим Колишкін

Валерій Кочанов, головний тренер РК "Олімп":

- З кожним роком вигравати нові титули стає все важче і важче. Суперники ж теж на місці не стоять і хочуть не тільки скласти нам гідну конкуренцію, але і виграти. Тому я радий за хлопців, що вони змогли знову підтвердити звання найсильніших в Україні з регбі-7.

Олег Косарєв, капітан РК "Олімп":

- Велике спасибі всім нашим уболівальникам, які сьогодні прийшли підтримати нас на стадіон "Динамо". Ми відчували їхню підтримку і не могли зіграти погано. Окрема подяка нашому президенту клубу - Олександру Владиленовичу Ярославському, який нас підтримує у всьому і напередодні туру побажав нам успіхів. Радий, що ми його не підвели.

Сергій Гарькавий, гравець РК "Олімп":

- У мене виникло таке враження, що для наших головних суперників з Одеси і Хмельницького дуже важливо домогтися перемоги не стільки в турнірі, як в окремо взятій грі з нами. Тому вони налаштовуються на гру з "Олімпом" на будь-якій стадії турніру, як на фінал. Проте, ми знову добилися перемог у всіх матчах і не збираємося поступатися місцем нікому на Олімпі.

Слід зазначити, що за підтримки незмінного президента Олександра Ярославського харківський "Олімп" став найтитулованішим українським регбійним клубом, зібрав величезну колекцію найвищих спортивних нагород (45 титулів з регбі-7 і регбі-15) і домігся стабільних видатних результатів. Спортсмени харківського клубу Ярославського - кадрова основа національної збірної України з регбі, яку очолює тренер РК "Олімп" - Валерій Кочанов.

Українські Національні Новини

Спорт