ukenru
reformi-zapuskayutsya-ne-tak-legko-yak-mi-dumali-dubilet

Реформи запускаються не так легко, як ми думали - Дубілет

 • 19374 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що в уряді сподівалися запустити "конвеєр реформ", проте виявилося, що вони приймаються не так легко, як вони думали. Про це він повідомив в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНН.

Відповідаючи на питання, чи Дубілет, як член команди нового уряду погоджується з амбітною ціллю за 5 років досягнути зростання ВВП на 40% і чи це реальна цифра, Дубілет зазначив: "Так, звісно. Це дуже амбітна цифра. Дуже амбітна!".

"Будемо все робити для того, щоб її зробити. Є певні проблеми, звісно. Наприклад, є певні реформи, які ми зараз запускаємо не так швидко, як хотілося б. Ми коли писали нашу програму дій уряду, ми були впевнені, що ми вже восени зможемо запустити ринок землі. А він в результаті запускається вже цього року, цієї осені. І у дещо урізаному варіанті. Це мінус 5-7% (ВВП – ред.), можливо, від тих 40%, які ми поставили. Тому що ринок землі – це був би дуже значний вплив на зростання ВВП", - зазначив він.

Міністр Кабінету Міністрів України сподівався, що буде конвеєр реформ, проте виявилося, що все не так просто.

"Є багато інших реформ, які запускаються не так легко, як, виявилося, ми думали. На самому початку ми думали, що взагалі буде простий конвеєр із запуску цих реформ. Виявилося, що не так все просто. Будемо працювати", - додав він.

Нагадаємо, Дубілет заявляв, що через тіньовий обіг алкоголю бюджет України недоотримує від 5 до 15 мільярдів гривень.

Українські Національні Новини

Політика