ukenru
rechi-amini-okuyevoyi-pokazali-na-vistavtsi-u-kiyevi

Речі Аміни Окуєвої показали на виставці у Києві

 • 49006 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У п'ятницю, 1 червня у Києві, в Національному військово-історичному музеї України відбулось урочисте відкриття виставки, присвяченої українським добровольцам в кавказьких війнах і кавказьким добровольцям у війні за суверенітет і територіальну цілісність України. На виставці представлені речі Аміни Окуевої, передає кореспондент УНН.

В експозиції представлені особисті речі УНА-УНСО, які брали участь у грузинсько-абхазькому конфлікті 1982-1993 років та першій російсько-чеченській війні 1994-1996 років.

Дата відкриття є символічною, адже саме 1 червня 2017 року у столиці було скоєно замах на добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва.

На виставці представлені також речі Окуєвої.

На відкритті виставки виступили мати Аміни, народні депутати Антон Геращенко та Альона Бабак, а також заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Відзначимо, в справі з розслідування вбивства учасниці АТО, активістки та громадського діяча Аміни Окуєвої (Наталії Никифорової) прогрес відсутній. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі програми "Право на владу" в ефірі одного з українських телеканалів.

Як повідомляв УНН, 30 жовтня близько 20:00 невідомі особи з кущів на автодорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль. Була вбита Аміна Окуєва і поранений в ногу Адам Осмаєв.

Поліція порушила кримінальну виробництво за ч.2 ст.115 КК і повідомила, що розцінює вбивство як замовлене.

Нагадаємо, в Києві відбулася фотовиставка, присвячена пам'яті Аміни Окуєвой.

Українські Національні Новини

Мультимедіа