ukenru
rashisti-bezuspishno-namagalisya-nastupati-na-kilkokh-napryamkakh-genshtab

Рашисти безуспішно намагалися наступати на кількох напрямках – Генштаб

 • 119182 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Російські окупанти безуспішно спробували наступати в напрямку Ізюм – Барвінкове в районі Нової Дмитрівки та в районі Курахового. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Цитата

"Противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено.

На Слобожанщині ворог здійснював систематичні обстріли із артилерії, зокрема і реактивних систем залпового вогню, по містах Харків і Дергачі та населеному пункту Прудянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони повідомляли, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції

"На напрямку Ізюм - Барвінкове окупанти здійснили спробу наступу в районі Нової Дмитрівки. Успіху не мають, зазнали втрат та відійшли. На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжує обстріли позицій наших військ вздовж лінії зіткнення із мінометів та ствольної артилерії. Противник здійснив невдалу спробу прориву оборони наших військ в районі Курахового", - інформує Генштаб.

Зазначається, що на Південнобузькому напрямку підрозділи окупаційних військ, під прикриттям вогню артилерії, продовжують удосконалення інженерного обладнання позицій, поповнюють запаси матеріально-технічних засобів, боєприпасів та пального, проводять повітряну розвідку.

"Російські окупанти намагалися покращити тактичне положення своїх військ в напрямку Запоріжжя. Успіху не мають, із втратами відійшли", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, на тимчасово захопленій території Харківщини, в районі селища Левківка Ізюмського району, противник організував пункт збору пошкодженої техніки, де здійснюється ремонт та відновлення військової техніки. Російські загарбники продовжують проводити так звані “фільтраційні заходи” в окремих населених пунктах, тимчасово непідконтрольних українській владі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На захоплених територіях окупанти масово викрадають чоловіків

"На тимчасово захопленій території Запорізької області окупанти оглядають будинки місцевих жителів з метою виявлення місць проживання представників силових структур України. Здійснюють перепис місцевого населення, пересування по тимчасово захопленій території без документів, що засвідчують особу, заборонене", - інформує Генштаб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП