ukenru
ramshtain-17-umierov-rozpoviv-pro-osnovni-rezultaty

"Рамштайн-17": Умєров розповів про основні результати зустрічі

 • 20789 переглядiв

Під час 17-го засідання Контактної групи з питань оборони України окреслили нові пакети допомоги для України, зокрема коаліцію з наземної протиповітряної оборони та різноманітну військову допомогу від Німеччини, Нідерландів та інших партнерів.

Рустем Умєров розповів про основні результати 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України. Про це повідомили у Міноборони України, передає УНН.

Кожен наданий Україні боєприпас – це можливість знищити опорний пункт ворога

зазначив Міністр оборони Рустем Умєров під час 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони у рамках формату Рамштайн. 

Оголошені пакети допомоги від партнерів:

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни (Ground-Based Air Defence), лідери – Німеччина та Франція.
  • За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе маємо отримати до середини грудня.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  • Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.

Умєров висловив вдячність за постійну підтримку України з боку міжнародних партнерів. Він наголосив, що кожна одиниця озброєння, надана Силам оборони України, посилює їхню здатність чинити опір ворогу та звільняти українську територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створена коаліція ППО: Зеленський про засідання "Рамштайн"

Також Рустем Умєров окремо запросив міністрів оборони країн-партнерів приїздити з офіційними візитами до України, аби мати змогу на власні очі переконатися, що надана ними допомога використовується ефективно і наближає день нашої перемоги.  

Саме для цього Україна працює над створенням потужного військово-промислового комплексу і залучатиме своїх міжнародних партнерів до цього процесу.

Перемога України стане чітким сигналом для диктатур. Це сигнал про те, що злочин агресії буде покараним

сказав Рустем Умєров.

Лілія Подоляк

Політика