ukenru
raketniy-udar-po-zaliznichniy-stantsiyi-na-dnipropetrovschini-rozpochato-kriminalne-provadzhennya

Ракетний удар по залізничній станції на Дніпропетровщині: розпочато кримінальне провадження

 • 91189 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. За фактом ракетного удару по залізничній станції Новомосковського району на Дніпропетровщині у результаті якого постраждало 5 людей розпочато кримінальне провадження, передає УНН із посиланням на Офіс генпрокурора.

Цитата

"... здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, 21 квітня 2022 року збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетний обстріл цивільного транспортного залізничного вузла Новомосковського району на Дніпропетровщині.

В результаті трьох ракетних ударів п’ятеро людей госпіталізовано до лікарні з різано-осколковими пораненнями. Пошкоджено цивільну інфраструктуру та залізничну колію.

Також вибуховою хвилею вибито вікна багатоквартирних будинків, неподалік епіцентру вибуху. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

Прокурори продовжують вживати всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП