ukenru
raketna-programa-ne-zupinyalasya-ni-na-den-danilov-pro-neptun-pislya-potoplennya-moskvi

Ракетна програма не зупинялася ні на день: Данілов про "Нептун" після потоплення "москви"

 • 833311 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. З 2019 року ракетна програма в Україні не зупинялась ані на день. Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив у Facebook, після підбиття російського крейсера "москва", що затонув, пише УНН.

Цитата

"Наша ракетна програма не зупинялася жодного дня. Бо дехто вдає, що після 2019 року “все пропало”, і це - абсолютна брехня", - написав Данілов.

Деталі

За його словами, Президент України ще на початку липня 2019-го визначив завдання щодо розробки Програми ракетно-реактивного озброєння на період до 2030 року. Це було зроблено через нагальність питання.

Тоді у межах програми було завершено проведення дослідних робіт за ключовими проєктами "Вільха" та "Нептун". Була збільшена дальність їх застосування, і "Вільхи" та "Нептуни" були прийняті на озброєння. Було сформовано єдину модель кооперації виробників цих проєктів та розгорнуто створення додаткових виробничих потужностей і проведені випробування, зазначив секретар РНБО.

“У серпні 2021 року РНБО ухвалила рішення щодо розвитку ракетного озброєння до 2031 року, і витрати на цю програму мають становити понад 200 млрд грн”, - додав секретар РНБО.

Доповнення

13 квітня голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. З його слів, ракети "Нептун", які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію про те, що "москва" горить, підтвердили і в міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

Пізніше в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

У міноборони рф пізно вечері 14 квітня визнали, що крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Політика