radnytsia-zaluzhnoho-potrapyla-u-skandal-cherez-vyslovliuvannia-pro-mobilizatsiiu-holovnokomanduvach-vidrehauvav

Радниця Залужного потрапила у скандал через висловлювання про мобілізацію. Головнокомандувач відрегаував

 • 38937 переглядiв

Мартинюк потрапила у скандал через висловлювання про мобілізацію та чоловіків, які не бажають воювати. Після цього Залужний заявив, що "від 28 грудня 2023 року у нього немає помічників-консультантів на громадських засадах".

Позаштатна радниця Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Алла Мартинюк потрапила у скандал через висловлювання про мобілізацію та чоловіків, які не бажають воювати. Згодом жінка зазначила, що її слова вирвали з контексту. На ситуацію вже відреагував й сам Головнокомандувач Валерій Залужний, передає УНН.

В інтерв’ю одному з YouTube-каналів Мартинюк різко виловилась щодо чоловіків, які уникають мобілізації та закликали матерів не панікувати.

ЗСУ разом з Міноборони погодили демобілізацію військових через 36 місяців служби за певних умов - Залужний 26.12.23, 17:38

"… зараз бачу, як якщо комусь повістку дали, вони там майже всі в істериці. Прощаються із життям своїх синочків і таке інше. Тобто це неправильно. Не потрібна ця істерія. Потрібно вірити в те, що ваш син він дійсно герой, він найкращий цвіт нації. Все одно ми всі помремо. Ми не всі вічні. Ну, реально. Ми всі не вічні, але ж навіть якщо так станеться, піти з цього життя гідно, - це набагато краще, ніж іти по вулиці і на тебе кирпіч впаде чи там машина тебе переїде. Бувають різні ситуації", - сказала Мартинюк.

Хтось буде мобілізований у січні, а хтось у грудні - Залужний 26.12.23, 16:55

Її слова викликали хвилю критики. Тож згодом жінка записала звернення, де зазначила, що слова були вирвані з контексту.

"Вирізали … з невірною інтерпретацією мій вислів… Я не агітувала батьків посилати дітей на смерть. Малося на увазі, що не треба думати про погане", - зазначила Мартинюк.

Ми раді любому способу – Залужний про можливість видачі електронних повісток26.12.23, 16:52

На скандал відреагував і Головнокомандувач Валерій Залужний і додав, що від 28 грудня 2023 року у нього немає помічників-консультантів на громадських засадах.

"Позаштатні помічники не мали повноважень публічно коментувати будь-які питання від імені Головнокомандувача Збройних Сил України, а сказане ними є виключно їхньою власною думкою.

Також інформую, що від 28 грудня 2023 року у мене немає помічників-консультантів на громадських засадах", - зазначив Залужний.

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У реєстрі зниклих безвісти вже 16 тисяч імен – Клименко

     • 101515 переглядiв