radnitsya-ministra-lyashko-stverdzhuye-scho-viddala-komersantam-korpusi-odeskogo-onkodispanseru-ne-na-50-rokiv-a-na-49-versiya-chinovnitsi

Радниця міністра Ляшко стверджує, що віддала комерсантам корпуси Одеського онкодиспансеру не на 50 років, а на 49 - версія чиновниці

 • 64230 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Колишня очільниця департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА Наталія Одарій-Захарʼєва розповіла, як минулого року спільно з облрадою вони віддали на 49 років три корпуси хіміотерапії обласного онкодиспансеру комерсантам, повідомляє УНН.

Деталі

Відповідну «заяву на реалізацію права на відповідь» було надіслано від її імені в редакцію агентства після невдалих спроб зняти матеріал, погрожуючи судовими позовами.

Одарій-Захарʼєва не згодна з тим, що її звинуватили фактично у торгівлі комунальним майном в розпал війни на користь комерсантів. Причому, комунальним майном, де безкоштовне лікування отримують тисячі смертельно хворих онкопацієнтів зі всього півдня країни.

Отже, колишня чиновниця Одеської ОВА, а нині радниця міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка розповідає, що насправді клопотання про передачу трьох корпусів хіміотерапії обласного диспансеру в приватні руки на 49 років було підписано минулого року в.о. генерального директора онкодиспансеру Наталією Самокіш, а не Вʼячеславом Полясним, як зазначалося раніше. 

Далі Одарій-Захарʼєва стверджує, що віддати комунальні корпуси хіміотерапії, площею понад 2100 квадратних метрів у довготривалу оренду планувалося з самого початку. Тобто, екс-чиновниця спростувала той факт, що попередньо планувалося здати ці корпуси онкоцентру лише на 5 років.

“В листах від 04.10.2022 No 01-06/833 та від 13.10.2022 No 01-06/890 не йде мова про передачу в оренду корпусу площею 700 кв. метрів строком на 5 років. В листі від 04.10.2022 No 01-06/833 мова йшла про оренду трьох нежитлових будівель площею 700 кв. м. кожна (загальна площа складає 2100 м. кв.) строком на 50 років, а в листі від 13.10.2022 No 01-06/890 інформацію було уточнено і мова йшла про оренду трьох нежитлових приміщень площею 698,6 кв. м., 706,4 кв. м. та 707,00 кв. м. відповідно (загальна площа складає 2112 м. кв.) строком на 49 років”, - йдеться у листі від Одарій-Захарʼєвої.

Втім ще про один лист не згадує екс-чиновниця ОВА. Лист від 20.10.2002, яким Одарій-Захарʼєва особисто своїм підписом погоджує передачу корпусів хіміотерапії з лежачими пацієнтами комерсантам.

Далі вона зазначає, що сплатою оренди за віддані нею і облрадою корпуси онкодиспансеру мала б опікуватися облрада, а не вона. Тому не вбачає своєї провини в тому, що комерсанти не сплачували оренду.

«ДОЗ ООДА в межах своїх повноважень, наданих законодавством, могло лише звернутися до власника щодо розгляду питання укладення договору оренди, що в свою чергу не спричиняє правових наслідків, а саме укладення договору оренди, оскільки таке рішення може прийматися лише власником - Одеською обласною радою в особі Управління обласної ради змайнових відносин», - пише Одарій-Захарʼєва, але і того звернення не зробила.

Нагадаємо, минулого року, у розпал війни рф проти України, чиновники Одеської облради спільно з на той час очільницею профільного департаменту Одеської ОВА Одарій-Захарʼєвою вирішують віддати в оренду три корпуси хіміотерапії обласного диспансеру в приватні руки на 49 років. В цих корпусах, як на той час, так і сьогодні онкопацієнти проходять безкоштовні курси хіміотерапії, проте нові власники стали вимагати вигнати людей з онкодиспансеру.

Ініційована Одеською ОВА перевірка онкодиспансеру після звільнення Одарій -Захарʼєвої зʼясовує кричущі факти, інформація про які вже ширилися у ЗМІ. Скандал змусив виправдовуватися і облраду, проте там не знайшли інших аргументів, окрім того що вони «не знають як це сталося».

Буквально на днях очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що їм вдалося відновити справедливість і завершити розірвання договору оренди нотаріально. Тож, онкопацієнти і надалі отримуватимуть в належних їм корпусах безкоштовне лікування. Також, за словами Кіпера, усі матеріали передадуть у правоохоронні органи. 

Що стосується Одарій-Захарʼєвої, яка очевидно одна з тих, хто здійснював вирішальний вплив на цю скандальну угоду - нині її працевлаштував міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко своєю радницею. Нещодавно вони разом відвідували форум у Львові, тож, схоже, радниця вона його не формальна. Додамо, що МОЗ не надав відповіді щодо працевлаштування скандальної екс-чиновниці ОВА у міністерстві.

Наталія Одарій-Захарʼєва справа з міністром Віктором Ляшко

Наталія Одарій-Захарʼєва з мером Львова Андрієм Садовим.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Південній Кореї робот на смерть розчавив чоловіка

     • 59445 переглядiв

    Україна повернула на підконтрольну територію ще трьох дітей

     • 27420 переглядiв

    На Вінниччині вакциновано від гепатиту А понад 600 людей

     • 26318 переглядiв