ukenru
radi-zaproponuvali-priznachiti-sovgiryu-svoyim-postpredom-u-ksu

Раді запропонували призначити Совгирю своїм постпредом у КСУ

 • 8984 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. У парламенті зареєстрували проект постанови про призначення Ольги Совгирі постійним представником Верховної Ради України у Конституційному Суді України. Відповідний проект розміщений на сайті ВР, передає УНН.

Ініціатор проекту постанови №2266 від 16 жовтня - народний депутат від фракції "Слуга народу", представник Президента у КСУ Федір Веніславський.

"...в порядку законодавчої ініціативи подаю на розгляд Верховної Ради України проект постанови Верховної Ради України "Про призначення Совгирі О. В. на посаду постійного представника Верховної Ради України у Конституційному Суді України", - йдеться у поданні.

Комітет ВР з питань правової політики за дорученням голови парламенту Дмитра Разумкова від 16 жовтня розглянув на своєму засіданні поданий Веніславським проект постанови. 

"Розглянувши проект постанови, комітет з питань правової політики рекомендував ВРУ поданий народним депутатом Веніславським Ф.В. проект постанови про призначення Совгирі О.В. на посаду постійного представника ВРУ у КСУ включити до порядку денного другої сесії ВРУ дев’ятого скликання, прийняти за основу та в цілому", - вказали у висновку у комітеті.

Водночас Веніславський зареєстрував у ВР ще один проект постанови під №2265 від 16 жовтня про участь постійного представника ВРУ у конституційному провадженні.

"Встановити, що голова ВРУ відповідно до повноважень,.. безпосередньо подає необхідні матеріали від імені ВРУ при підготовці та розгляді КСУ конкретних справ, у яких має право брати участь постійний представник ВРУ з метою сприяння повноті і всебічності розгляду справ та прийняття КСУ обґрунтованих рішень", - йдеться у проекті документа.

Також ним Раді пропонується затвердити Положення про постійного представника Верховної Ради України у Конституційному Суді України.

Комітет з питань правової політики за дорученням голови парламенту від 16 жовтня розглянув на своєму засіданні і цей проект. "Розглянувши проект постанови, комітет з питань правової політики рекомендує ВРУ поданий народним депутатом України Веніславським Ф.В. проект постанови про участь постійного представника ВРУ у конституційному провадженні включити до порядку денного другої сесії ВРУ дев’ятого скликання, прийняти за основу та в цілому", - йдеться у висновку комітету.

Українські Національні Новини

Політика