ukenru
radi-proponuyut-sadzhati-alimentnikh-borzhnikiv-zagrati

Раді пропонують саджати "аліментних" боржників в тюрьму

 • 13101 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Раді пропонують саджати "аліментних" боржників та накладати великі штрафи за не надання фінансової допомоги дитині. Про це під час години запитань до уряду у стінах парламенту заявив міністр Юстиції Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

"Перше – це збільшення мінімального розміру аліментів. Друге – запровадження системи фінансових санкцій до боржників, які ухиляються від сплати аліментів: за не сплату аліментів понад рік – 20% штрафу, понад два роки – 30% штрафу, понад три роки – 50%. Наступне – це притягнення до кримінальної відповідальності тих батьків, які злісно ухиляються від виконання своїх обов’язків аж до позбавлення волі і обов’язку таких батьків працювати у тюрмах та колоніях і сплачувати кошти своїм дітям. Третє – обмеження або позбавлення батьків, які мають борги перед своїми дітьми, потрапляти на державну службу. Ще одна новація – можливість у цивілізований європейський спосіб виїхати з дитиною за кордон, тому з батьків, хто проживає з дитиною, без будь-яких дозволів чи нотаріальних заяв", - повідомив П.Петренко.

Крім того, за його словами, пропонується надати дитині, яка не отримувала допомоги від одного зі своїх батьків, можливість не забезпечувати "такого батька та не платити йому аліменти".

Як повідомляв УНН, після початку закону, направлений на посилення відповідальності безвідповідальних батьків, які ухилялися від батьківських обов’язків, українські діти отримали 1,6 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство