ukenru
radi-proponuyut-natsionalizuvati-mayno-derzhavi-agresora

Раді пропонують націоналізувати майно держави-агресора

 • 6801 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. В парламенті зареєстровано законопроект № 8340 про внесення змін до закону України "Про санкції", яким пропонується забороняти господарську діяльність та передавати у власність України майно держави-агресора чи юридичної або фізичної особи, які порушили відповідні права та інтереси України та її громадян. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Так, згідно пояснювальної записки, проектом закону передбачається уточнення кола суб'єктів, на яких поширюється дія цього Закону. Такими суб'єктами можуть бути українські юридичні особи, юридичні особи, які знаходиться під контролем української юридичної особи, громадяни України.

Пропонується запровадження секторальних санкцій: заборона діяльності суб'єктів права власності і господарювання; перехід у власність України майна держави, за винятками, встановленими міжнародними договорами України, чи юридичної або фізичної особи, які порушили відповідні права та інтереси України та її громадян.

За порушення законодавства про санкції передбачається штраф у потрійному розмірі від одержаного прибутку за останні три роки.

Крім того, Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом пропонується привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом і створити орган з моніторингу виконання санкцій у складі центрального органу виконавчої влади у сфері економічної політики.

Також пропонується розробити механізм забезпечення переходу у власність України майна держави, за винятками, встановленими міжнародними договорами України, чи юридичної або фізичної особи, які порушили відповідні права та інтереси України та її громадян.

Як повідомляв УНН, США повідомили про введення санкцій проти цілого ряду російських військових структур. Відповідний документ 9 травня був викладений на сайті Федерального реєстру США.

Українські Національні Новини

Політика