ukenru
rada-zrobila-krok-do-urivnyannya-prav-na-vidpustki-usinovlyuvacham-sirit

Рада зробила крок до урівняння прав на відпустки усиновлювачам сиріт

 • 10076 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Рада в першому читанні ухвалила законопроект №6350 щодо зрівняння прав чоловіків та жінок на отримання відпусток при усиновленні дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів з 226 необхідних, передає кореспондент УНН.

У разі ухвалення законопроекту у другому читанні та в цілому, права жінок та чоловіків, які усиновили дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, зрівнюються і вони отримають право на оплачувану відпустку у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів.

Також з законодавства виключається норма щодо надання відповідних відпусток лише у разі усиновлення дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, яка старше трьох років.

Після ухвалення законопроекту право на таку відпустку матимуть і ті батьки, які усиновили дитину сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, після досягнення нею двомісячного віку.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада України планує сьогодні призначити голову Національної комісії з радіаційного захисту населення України, внести зміни до Кримінального кодексу та призначити іменні стипендії ВРУ для найталановитіших молодих вчених. 

Українські Національні Новини

Політика