ukenru
rada-zaklikala-svitovu-spilnotu-ne-viznavati-referendumi-na-timchasovo-okupovanikh-teritoriyakh-ukrayini

Рада закликала світову спільноту не визнавати "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України

 • 112731 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Верховна Рада України ухвалила Заяву у зв’язку з черговим етапом ескалації безпекової ситуації у світі, спровокованим останніми рішеннями злочинної влади російської федерації, у якій закликала світлову спільноту не визнавати "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України. Про це інформує УНН, посилаючись на сайт Верховної Ради. 

Цитата

"російська федерація, здійснюючи широкомасштабну збройну агресію проти України, продовжує анексію тимчасово окупованих територій України шляхом проведення так званих референдумів. Верховна Рада України вважає незаконними рішення окупаційних адміністрацій російської федерації на тимчасово окупованих окремих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей щодо проведення псевдо референдумів про приєднання до російської федерації, що зухвало порушує основні норми та принципи міжнародного права, Конституцію України та чинне законодавство, а також спрямовано проти суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", - йдеться в документі.

Деталі

У заяві наголосили на невід'ємному праві України на захист свого суверенітету і територіальної цілісності та закликали світове співтовариство не визнавати псевдореферендуми, а також надати оцінку таким діям країни-агресора.

Крім цього, Верховна Рада наголосила, що світ має усвідомити, що існує реальна загроза пошкодження ядерних об’єктів України внаслідок збройної агресії рф. Зазначається, що наразі Москва порушує норми міжнародного атомного права, вимоги ядерної та радіаційної безпеки.

Парламентарі також заявили, що рішення російського диктатора володимира путіна про оголошення часткової мобілізації демонструє поглиблення та розширення злочинних намірів російської влади щодо України.

"Часткова мобілізація є свідченням нової хвилі ескалації російської збройної агресії і призведе до розширення масштабів війни проти України, що матиме руйнівні наслідки як для усієї Європи, так і для всього світу", - наголосили вони.

Нагадаємо

У так званих "днр" та "лнр" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили дати так званого "референдуму" про приєднання до рф на 23-27 вересня.

Згодом гауляйтери Херсона і Запоріжжя заявили, що проведуть псевдореферендуми у ті ж дати, що і "л/днр".

У Пентагоні зазначили, що ці заяви є спробою відвернути увагу від успішного контрнаступу України.

Українські Національні Новини

Політика