rada-yes-na-nastupnomu-zasidanni-obhovoryt-bezpekovi-zoboviazannia-pered-ukrainoiu-borrel

Рада ЄС на наступному засіданні обговорить безпекові зобов’язання перед Україною - Боррель

 • 38698 переглядiв

Наступне засідання Ради ЄС у закордонних справах буде присвячене безпековим зобов'язанням ЄС та пропозиціям щодо зміцнення української армії після масштабних ракетних ударів, завданих росією.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив, що на наступному засіданні Ради ЄС у закордонних справах говоритимуть про безпекові зобов’язання перед Україною і посилення Сил оборони.  Про це Боррель написав у соцмережі X, повідомляє УНН

Деталі

Жозеп Боррель зауважив, що росія напередодні завдала найбільшого за два місяці ракетного удару по українских містах. Тому, за його словами, необхідно зміцнювати збройні сили України, включно із системами ППО. 

На наступному засіданні Ради ЄС ми обговоримо зобов'язання ЄС у сфері безпеки, і на столі лежатимуть пропозиції щодо збільшення нашого внеску у військовий потенціал України 

- написав Боррель.

Нагадаємо 

Офіс Президента розпочав перший раунд консультацій з Європейським союзом, щодо колективних безпекових гарантій ЄС.

Безпекові гарантії для України включають дев’ять зобов’язань з боку Європейського Союзу. Йдеться, зокрема, про допомогу військовою технікою, навчання українських бійців та співпрацю з українським ОПК. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині встановлять 65 модульних захисних споруд

     • 35771 переглядiв

    У Криворізькому районі ППО збила ворожу ракету - ОВА

     • 34146 переглядiв