ukenru
rada-vstanovila-obmezhennya-schodo-priznachennya-direktora-nabu

Рада встановила обмеження щодо призначення директора НАБУ

 • 444324 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Верховна Рада встановила обмеження щодо призначення директора Національного антикорупційного бюро України, повідомили з депутатського корпусу, пише УНН.

Деталі

"Рада встановила обмеження щодо призначення директора НАБУ. Директором Національного антикорупційного бюро не можна обирати того, хто більше 21 дня виїжджав за кордон. Не рахуються тільки поїздки по лікуванню після поранення та відрядження в цілях національної безпеки", - написав зокрема нардеп Олексій Гончаренко у Telegram, зауваживши, що "таким чином відсікається кандидатура Рябошапки та Дар’ї Каленюк".

При цьому нардеп Ярослав Железняк уточнив, що "тепер на директора НАБУ не може претендувати той, хто після початку війни (24 лютого) перебував за кордоном сукупно більше 21 дня без поважної причини".

Як повідомляється, йдеться про законопроект №8003, який ухвалили одразу в цілому - з 285 голосами "за". При цьому, "скандальний" законопроект №7654, який навіть називали "спробою зірвати конкурс на призначення очільника НАБУ", "пішов в утиль". Так, занепокоєння з приводу законопроекту №7654 висловлювали й посли G7, зауважуючи, що "він створює правові ризики та невизначеність навколо процедур відбору керівництва ключових антикорупційних інституцій України".

Доповнення

Місце директора НАБУ вакантне з квітня. Це сталося після того, як його покинув Артем Ситник. Він обіймав посаду директора НАБУ з 2015 року. Тимчасово виконує обов'язки голови бюро перший заступник Гізо Углава.

29 липня очільник уряду Денис Шмигаль закликав комісію якнайшвидше почати відбирати кандидатів на посаду директора НАБУ. Перед цим Президент Володимир Зеленський закликав призначити керівника НАБУ.

В уряді зазначали, що обрання нового директора Національного антикорупційного бюро України може відбутися впродовж двох місяців з першого офіційного засідання конкурсної комісії.

Українські Національні Новини

Політика