ukenru
rada-vidkhilila-zakonoproekti-schodo-pereliku-zaboronenikh-do-privatizatsiyi-derzhobyektiv

Рада відхилила законопроекти щодо переліку заборонених до приватизації держоб’єктів

 • 19538 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Верховна Рада України відхилила законопроекти №2831-1, №2831-2 про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Парламентарі не набрали голосів для ухвалення законопроектів за основу, автоматично відхиливши їх розгляд, передає кореспондент УНН.

Законопроектом №2831-1 пропонується затвердити три переліки об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, зокрема, визначивши:

  • перелік акціонерних товариств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути меншою ніж 50 % плюс 1 акція та не підлягає приватизації;
  • перелік акціонерних товариств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100 %, державних унітарних та казенних підприємств, що не підлягають приватизації;
  • перелік об'єктів культури та спорту, що не підлягають приватизації – 109 об'єктів.

Законопроектом №2831-2 передбачається відновити дію ЗУ "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" у редакції, яка була чинною станом на 19 жовтня 2019 року, а також відновити заборону приватизації національного оператора поштового зв'язку шляхом віднесення його до об'єктів, які не підлягають приватизації.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики рекомендує Верховній Раді відхилити законопроекти №2831-1 та №2831-2 про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

Українські Національні Новини

Політика