ukenru
rada-vidkhilila-zakonoproekt-schodo-nevidvorotnosti-pokarannya-za-kradizhki-z-vikoristannyam-tekhnichnikh-zasobiv

Рада відхилила законопроект щодо невідворотності покарання за крадіжки з використанням технічних засобів

 • 9436 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Верховна Рада України відхилила законопроект №8184 щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти власності, безпеки руху та експлуатації транспорту, передає кореспондент УНН.

Законопроект розглядали у другому читанні, проте під час голосування в Раді не назбирувалось 226 необхідних голосів. Голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував відправити законопроект на повторне друге читання, проте і для цього голосів депутатів не вистачило.

Кілька разів Парубій ставив питання про повернення до розгляду законопроекту №8184. Під час останнього голосування "за" повернення проголосувало 207 народних обранців. Після цього голова парламенту оголосив, що законопроект відхилено.

Як йдеться в пояснювальній записці до документу, більша частина незаконних заволодінь автотранспортом відбувається шляхом застосування злочинцями спеціальних пристроїв для відкриття замків та запуску двигуна, що спрощує викрадачам заволодіння транспортними засобами.

"Прийняття цього проекту Закону сприятиме ефективному захисту прав власників транспортних засобів, забезпечить дієвий захист майнових прав громадян, невідворотність та адекватність відповідальності за незаконне заволодіння транспортними засобами", - йдеться в пояснювальній записці.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада планує розглянути понад 120 законопроектів за три дні. 

Українські Національні Новини

Політика